VIDEOMARKNADSFÖRING - ett måste för ditt företag!

Sep 26, 2023


"Om du någonsin har suttit i ett marknadsföringsmöte och tänkt, Det måste finnas ett bättre sätt att nå vår målgrupp, då är det här inlägget för dig."

Till alla företagsledare och marknadsföringsentusiaster!

Har du funderat på varför vissa företag lyckas bättre än andra i den digitala världen? Kanske har du känt att det måste finnas ett mer effektivt sätt att engagera din målgrupp?

I en tid då 83% av företagen rapporterar en hög avkastning på investeringen (ROI) från sina videokampanjer, är det dags att ta steget och integrera video i din marknadsföringsstrategi. Det handlar inte bara om att skapa snygga videor. Det handlar om att bygga långsiktiga relationer, nå ut till den mobila publiken och, framför allt, att driva resultat.

Ökat engagemang och konverteringar!

Det är ingen hemlighet att video fångar uppmärksamheten som inget annat medium. Men varför är det så?

Jag är övertygad över att dessa fyra punkter är huvudanledningen i alla fall:

 1. Personlig Anknytning: Video tillåter dig att skapa en mer personlig och mänsklig anknytning med din publik. Det är som att ha ett ansikte-mot-ansikte-möte, fast digitalt.
 2. Komplex Information: Video gör det enklare att förklara komplexa koncept eller produkter på ett lättillgängligt sätt, vilket ökar chansen att besökare omvandlas till kunder.
 3. Känslomässig Påverkan: Video har förmågan att väcka känslor, vilket kan vara en stark drivkraft för att ta en handling, som att göra ett köp eller dela innehållet.
 4. SEO-Fördelar: Videor håller besökare kvar längre på din webbplats, vilket signalerar till sökmotorer att din webbplats har bra innehåll. Detta kan i sin tur förbättra din sökplacering.

Stark varumärkesidentitet och ökad lojalitet!

"Ett starkt varumärke är inte bara en logotyp; det är en känsla. Och video är det medium som bäst kan förmedla den känslan."


I dag är det viktigare än någonsin att skapa en stark varumärkesidentitet. Och självklart är VIDEO som dunderhonung till ditt varumärke!

"Varför?"

 1. Autenticitet: Video ger dig möjligheten att visa upp företagets kultur och värderingar på ett genuint sätt, vilket skapar en personlig anknytning med din publik.
 2. Berättande: Genom video kan du berätta din företags historia på ett engagerande och minnesvärt sätt, vilket kan stärka varumärkeslojaliteten.
 3. Differentiering: I en värld full av liknande produkter och tjänster, hjälper video dig att sticka ut och visa vad som gör just ditt företag unikt.

Kostnadseffektivitet och Skalbarhet.

"Går det att nå tusentals potentiella kunder utan att spräcka budgeten? Japp - med video är det möjligt!"

Att marknadsföra sitt företag kan ofta vara en dyr affär, men video erbjuder en kostnadseffektiv lösning som kan skalas upp eller ner beroende på dina behov. Här är varför

 1. Lång Livslängd: En välproducerad video kan användas om och om igen i olika kanaler och sammanhang, vilket ger den en längre livslängd och därmed bättre ROI.
 2. Mångsidighet: Video kan anpassas för olika plattformar och målgrupper, vilket gör det till ett flexibelt verktyg i din marknadsföringsarsenal.
 3. Mätbarhet: Med dagens teknologi är det enkelt att spåra videoresultat, vilket gör det lättare att justera din strategi och maximera effektiviteten.
 4. Upprepningens Kraft: Precis som en "sommarplåga" på radio blir en hit genom upprepning och exponering, kan en effektiv video också bli en "hit" genom strategisk och konsekvent exponering. Det skapar igenkänning och förstärker ditt budskap.

Förbättrade kundrelationer och långsiktiga band.

"En nöjd kund är en återkommande kund. Med video kan du inte bara nå ut, utan också bygga långsiktiga relationer."

Att skapa och underhålla starka kundrelationer är avgörande för varje företags framgång. Video kan vara ditt bästa verktyg för detta, och vid det här laget är upplägget klart va? Här kommer alltså några skäl till varför :-)

 1. Kundutbildning: Genom att erbjuda värdefull och informativ videoinnehåll kan du hjälpa kunderna att förstå ditt erbjudande bättre, vilket leder till ökad tillfredsställelse.
 2. Transparens: Video är ett utmärkt sätt att ge en inblick i ditt företags arbete och värderingar, vilket skapar en känsla av öppenhet och förtroende.
 3. Personlig Anknytning: Som jag nämnde tidigare, skapar video en personlig anknytning, vilket kan vara avgörande för att bygga långsiktiga kundrelationer.
 4. Kundsupport: Video kan användas för att effektivt svara på vanliga frågor eller lösa problem, vilket sparar både tid och resurser.

Sammanfattning och nästa steg!

"Videomarknadsföring är inte framtiden - det är nuet. Om du inte redan har hoppat på tåget, är det dags att göra det nu."

Vi har gått igenom flera viktiga aspekter av varför video är en oumbärlig del av en framgångsrik marknadsföringsstrategi:

 1. Ökad Engagemang och Konverteringar
 2. Stärkt Varumärkesidentitet och Ökad Lojalitet
 3. Kostnadseffektivitet och Skalbarhet
 4. Förbättrade Kundrelationer och Långsiktiga Band


Tips och Trix att testa själv:

 • Starta Enkelt: Använd din smartphone för att skapa korta, engagerande videoklipp om ditt företag eller produkter.
 • Använd Sociala Medier: Dela dina videor på alla dina sociala medieplattformar för maximal exponering.
 • CTA är Nyckeln: Glöm inte att inkludera en stark Call-to-Action i dina videor för att driva engagemang och konverteringar.
 • Mät och Justera: Använd analysverktyg för att spåra prestanda och justera din strategi därefter.


Redo för Enklare och mer Effektiv Videomarknadsföring?

Om du känner att det är dags att verkligen satsa på videomarknadsföring och se konkreta resultat, behöver du inte göra det ensam.

Kontakta mig, Sebastian på norduction, för ett uppstartsmöte. Vi tar hand om allt – från att planera och producera till att publicera dina videor.

www.norduction.se